terug naar overzicht
22 Jul 2022

Berichten in de media

210 verdrinkingen in Nederland in 2021!

Aantal verdrinkingen daalt niet

In 2021 verdronken 80 inwoners van Nederland. Worden verdrinkingen bij vervoersongevallen, zelfdodingen door verdrinking en overige verdrinkingen bij de accidentele verdrinkingen opgeteld, dan ging het vorig jaar om 210 verdrinkingen van inwoners van Nederland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag op basis van de verdrinkingscijfers.

Foto: Blake Cheek

In vergelijking met de jaren 50 van de vorige eeuw verdrinken er jaarlijks minder mensen, maar de laatste decennia daalt het aantal verdrinkingen niet verder. Het CBS-bericht vermeldt ook dat het aantal verdrinkingen naar verhouding hoger is onder migranten en hun hier geboren kinderen. Daarnaast overlijden relatief veel ouderen (60+) door verdrinking.

Niet-inwoners

Volgens de CBS-cijfers verdronken er tussen 2012 en 2021 in Nederland ook 394 mensen die geen inwoner van Nederland waren, waaronder toeristen en tijdelijke werknemers. Het ging om onder meer 220 accidentele verdrinkingen, 92 zelfdodingen door verdrinking en 48 verdrinkingen bij vervoersongevallen. Reddingsbrigade Nederland richt zich daarom op meertalige voorlichting.

terug naar overzicht

Inschrijven NIVZ Nieuwsbrief

* verplicht
/ ( mm / dd )

Meerjarenbeleidsplan

Het NIVZ wil hét toonaangevende instituut zijn voor risico-inventarisatie, advies- en keuringen bij zwemlocaties in Nederland. Het NIVZ bevordert, ontwikkelt en borgt kennis en maatregelen over de fysieke veiligheid rondom zwemlocaties in Nederland. Onze strategie en doelstellingen hebben wij gevat in een aantal thema’s welke in dit document verder staan uitgewerkt.

Download >> NIVZ Meerjarenbeleidsplan 2020-2025 (.PDF 543 Kb)


Businessplan

Het meerjarenbeleidsplan wordt ondersteunt door het NIVZ-bedrijfsplan. In dit basisdocument wordt het NIVZ beschreven aan de hand van een SWOT-analyse en het Business Model Canvas (BMC). Het bedrijfsplan gaat in op de infrastructuur van het NIVZ, het aanbod, de klanten en de financiële uitvoerbaarheid.

Download >> NIVZ Businessplan 2021-2025 (.PDF 553 Kb)

Partners
Opdrachtgevers
Gegevens
Stichting NIVZ
Zilverstraat 2
2544 ER Den Haag

T+31 6 20 30 88 18
Einfo@nivz.nl
Downloads
privacyverklaring (.pdf 571Kb)
algemene voorwaarden (.pdf 268Kb)
reglement van dienstverlening (.pdf 126Kb)

Links
Verdrinking.nl
Muien.nl
Disclaimer
Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze website en de daarin opgenomen gegevens, kan het NIVZ niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit. Het NIVZ aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, (on)bereikbaarheid van de website of ter beschikking gestelde bestanden.

© 2023 NIVZ Webdesign & hosting by MFH.Design